Kristallen Wiki

Rhodochrosiet

De roze kleur kleur wordt veroorzaakt door een mangaan verbinding. De naam Rhodochrosiet betekent letterlijk roze kleur. Rhodochrosiet is een steen die activeert en je een levenslustig en opgewekt humeur geeft. Hij schenkt je universele liefde wat een hoop energie geeft.  

Rode Bergkristal

Rode Bergkristal ook wel Rode kwarts genoemd heeft door de combinatie van kwarts en ijzer  naast de zuiverende werking van Bergkristal ook een sterk aardende en vitaliserende werking. De de krachten van Bergkristal en Hematiet zij als het ware gebundeld. De energie van Rode Bergkristal kan alle chakra’s weer in balans brengen. Bergkristal heeft namelijk …

Rode Bergkristal Lees verder »

Rookkwarts

Rookkwarts is een doorzichtige steensoort die heel lichtbruin tot zwart van kleur kan zijn. Rookkwarts is een betrouwbare aardende steen die je kan helpen naar beneden te komen na een emotioneel uitputtende dag, of je kunt beschermen tegen het gevoel uitgeput te raken door andermans emoties. Het is een bodyguard tegen negatieve energie.

Roze Maansteen

Roze maansteen is een soort maansteen en bestaat uit laagjes kaliumveldspaat (orthoklaas) en natriumveldspaat (albiet). Maansteen is  lid is van de veldspaatgroep. Andere beroemde veldspaten zijn Amazoniet, Zonnesteen en Labradoriet. Roze Maansteen heeft een zachtroze tint met een metallic rood tot grijs effect dankzij glinsterende hematiet insluitsels. Volgens de hindoe-legende werd maansteen gevormd door maanstralen, terwijl de Romeinen geloofden …

Roze Maansteen Lees verder »

Rozenkwarts

Rozenkwarts is de steen van de liefde. En zorgt voor meer ontspanning, een rustige slaap en vermindert angstige dromen. Rozenkwarts helpt je om positiever en optimistischer in het leven te staan. Het geeft zachte energie voor mentaal en emotioneel evenwicht en herstelt vertrouwen, vergeving en harmonie.