FAQ

Voor een pakketpost betaal je €6,75 Dit gaat om een track en trace pakket, vergeet daarom niet je email achter te laten bij het uitchecken, je krijgt een mailtje zodat je je pakje kunt volgen. Bij besteding vanaf 75 euro zijn de verzendkosten gratis in Nederland.

Kort gezegd is een edelsteen elke steen die zich onderscheid door zijn zeldzaamheid, kleur, glans of vorm en daardoor aantrekkelijk is om te verzamelen of om te gebruiken bij het vervaardigen van sieraden of kunstvoorwerpen.  

Een mineraal is een natuurlijk gevormde stof die uit één soort moleculen bestaat. Mineralen zijn anorganische, van nature voorkomende stoffen die een kristallijne structuur hebben.  

Een kristal bestaat uit één mineraal die een georganiseerde structuur heeft in een kristallijne vorm. De moleculen of atomen zijn gerangschikt volgens een regelmatige patroon. Mineralen zijn anorganische, van nature voorkomende stoffen die een kristallijne structuur hebben. Hiermee zeggen we eigenlijk dat je van een mineraal spreekt als deze van nature voorkomt (dus niet door de mens gemaakt)en geen organische stoffen bevat. Ieder mineraal is automatisch ook een kristal. Maar niet ieder kristal is een mineraal. Dat heeft er mee te maken dat niet ieder kristal aan de voorwaarden voldoet om een mineraal te zijn. Zo heb je bijvoorbeeld suiker en ijs kristallen.