kristallen reinigen, Down to Earthstones, Satijnspaat, Seleniet

Hoe kan je kristallen reinigen

Kristallen nemen energie en trillingen op, daarom zijn ze zo’n krachtig hulpmiddel als het gaat om het stellen van intenties. Het kan verstandig zijn om ze af en toe te reinigen om hun vibes te maximaliseren. Er zijn verschillende methoden waaruit je kunt kiezen. Sommige methoden werken het beste voor bepaalde kristallen, maar andere passen misschien gewoon bij uw persoonlijke voorkeur. 

Reiniging met maanlicht

Er is niets meer reinigend dan een avond lang onderdompelen in de stralen van het maanlicht. Hoewel je deze vorm van reiniging op elk moment kunt gebruiken, denk ik dat het het meest krachtig is onder het heldere, krachtige licht van de volle maan. 

Reiniging met zout

Vul een kom met zeezout en begraaf ze gedeeltelijk in het zout. Laat ze hier een dag of een nacht staan ​​en het zout zal zijn reinigende magie werken. Maar let op: contact met zout kan erg schadelijk zijn voor bepaalde soorten kristallen, dus doe wat onderzoek naar degene die u wilt reinigen voordat u deze methode gebruikt. 

Reinigen met rook

Hiervoor kan je wierook, palo santo, salie of een andere bundel kruiden gebruiken (ook wel smudging genoemd). Dit is een snelle manier om je kristallen te reinigen. Laat de rook rond je kristallen cirkelen en eventuele negatieve vibes worden verwijderd. 

Reiniging met andere kristallen

Sommige kristallen hebben het vermogen om andere kristallen te reinigen. Satijnspaat (vaak Seleniet genoemd) en Kwarts zijn hier uitermate geschikt voor. Je kan de andere kristallen op een groot stuk hiervan leggen of in een geode plaatsen om ze te reinigen.

kristallen reinigen, seleniet, satijnspaat, Down to Earthstones

Minder geschikte methodes om je kristallen te reinigen

Er zijn mensen die adviseren kristallen te reinigen met water, ik ben hier geen fan van. Er zijn stenen die hier niet tegen kunnen zoals Pyriet. Er kunnen dan zelfs giftige stoffen vrij komen. Hetzelfde geld voor reinigen door ze in de aarde te begraven. De kristallen kunnen hier vochtig van worden en je kan ze nog kwijtraken ook.

Persoonlijk reinig ik mijn kristallen niet zo heel vaak zo nu en dan leg ik ze met volle maan op de vensterbank. Dit heeft mijn voorkeur. Voor iedereen voelt het weer anders dus volg je eigen intuïtie.